De juiste pH-waarde instellen

Bent u benieuwd hoe u ervoor kan zorgen dat uw spa een goede pH-waarde heeft? In dit blog leggen we uit hoe u voor de perfecte pH-waarde zorgt!

De perfecte pH-waarde

De pH-waarde van uw spa is heel belangrijk. Een te hoge pH-waarde is niet goed uw jacuzzi, maar te laag is ook niet goed. Ideaal gezien ligt de pH-waarde tussen de 7,2 en de 7,6. De schaal van pH loopt van 0 tot 14. Heel laag betekent dat het water zuur is. Alles boven de 7 betekent dat het water basisch is.

Waarom is het belangrijk dat de pH-waarde goed is?

Wanneer de pH-waarde niet goed is kan het water heel ongezond zijn. Ongezond water is niet fijn om in te zetten en het kan een bron zijn van slechte bacteriën. Daarnaast kunnen er ook algen in zitten. Naast dat het niet fris is om erin te zetten kunt u er ook lichamelijk klachten van krijgen. Door al de slechte bacteriën kunt u huiduitslag of allergieën krijgen.

Testen van pH-waarde

Aquatopper raadt aan om de pH-waarde minimaal één keer per week te testen. Zeker in de periodes wanneer u veel gebruik maakt van uw spa. Op Aquatopper vindt u producten om de pH-waarde te testen. Mocht de pH-waarde van uw spa niet goed genoeg zijn, dan kunt u dit aanpassen door pH-Plus of pH-Minus toe te voegen. Wanneer je 1 eetlepel toevoegt van dit product dan zal je pH-waarde stijgen (pH Plus) of zakken (pH Minus) met 0,1. Deze producten vindt u ook terug op de webshop van Aquatopper.

Behouden van de juiste pH-waarde

Wanneer u de juiste pH-waarde heeft bereikt dan is het belangrijk om dit stabiel te houden. Door dit iedere week te testen kunt u het in de gaten blijven houden. Vervolgens is het een kwestie van controleren en bijsturen daar waar nodig.

Toevoegen van chloor

Aquatopper raadt aan om één keer per week chloor toe te voegen. Hierdoor houd je de waterkwaliteit van jouw spa onder controle. Bij Aquatopper worden er chloortabletten verkocht die zorgen voor de desinfectie van uw spa.

Bent u op zoek naar de juiste producten voor het verzorgen van uw spa? Bekijk dan snel: Waterbehandeling van uw spa of jacuzzi – De beste producten (aquatopper.nl). Hier vindt u allerlei soorten producten die u helpen met het schoon en helder houden van uw spa water.

© 2024 - Aqua Topper