Troebel water in uw spa

Troebel water in uw spa, het kan weleens gebeuren en is ontzettend vervelend. Toch kunt u rekening houden met bepaalde zaken. Allereerst dient het onderliggende probleem van het troebele water achterhaald te worden.

Als het water in uw spa troebel wordt of melkachtig is, komt het probleem waarschijnlijk voort uit één van de hieronder beschreven situaties.

Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de bron of het waterprobleem ook een combinatie van meer dan één van deze mogelijkheden kan zijn.

Badkleding

Machinaal gewassen badkleding kunnen zeepresten bevatten. Het beste is om uw badkleding op de hand te wassen. Anders zeer goed naspoelen

Zepen, lotions, cosmetica en haarproducten

Tenzij de zwemmers goed douchen voordat ze de spa gebruiken, kunnen cosmetica en schoonheidsproducten de bron van troebel water zijn. Huid- of haarproducten kunnen oliën, fosfaten, detergenten en honderd andere ongewenste chemicaliën in het water van de spa brengen.

Het toevoegen van bepaalde op enzymen gebaseerde producten aan de spa kan helpen bij het onder controle houden van olieachtige resten en het verminderen van de vraag naar ontsmettingsmiddelen.

Legen en vullen van een spa

Ons advies is om het water in uw spa om de 3 maanden te verversen. Zo zorgt u er voor dat u weer schoon is en kunt u weer optimaal genieten van uw spa.

© 2024 - Aqua Topper